Voorkom hacking met DNS filtering

Dagelijks krijgen wij de vraag wat kan ik doen tegen ransomware. Trainen van medewerkers om de phishing e-mails te herkennen is er één van maar ook ervaren mensen trappen soms nog wel eens in de keurig opgestelde emails. Stel nu dat we de sites waar je naartoe gestuurd wordt in de fishing email op een grote lijst zouden zetten om elkaar te waarschuwen zodat anderen niet in dezelfde val lopen.

Technisch is dit eenvoudig te regelen door het telefoonboek van internet, ook wel bekend als de Domain Name Service (DNS), om te leiden via een server die de lijst met kwaadaardige domeinen kent en zorgt dat je de bestemming niet kunt vinden.

Cisco Umbrella biedt dit al enkele jaren voor de Enterprise wereld maar sinds kort is het ook betaalbaar geworden voor het MKB. Sinds mei van dit jaar hebben wij met positief resultaat proeven gedaan met het DNS filter van Titan HQ.

Zie voor meer info: https://www.webtitan.com

Naast phishing sites zijn er natuurlijk ook andere categorieën die niet op kantoor gebruikt hoeven te worden zoals sites over wapens, drugs, gokken. Ons TitanHQ platform heeft bijna 30 categorieën beschikbaar en kan indien noodzakelijk ook expliciet bepaalde domeinen weren.

Meer informatie in het volgende filmpje: https://youtu.be/s_c4nB0Rl_g

Testen van Fortigate firewalls

Testen van Fortigate firewalls

Cyber security is een belangrijk thema in de hedendaagse bedrijfsvoering. Om deze reden zijn wij bezig met het testen van Fortigate firewalls.

Enkele interessante aspecten van de Fortigate firewalls zijn:
– AI gebaseerde threat protection waarbij dagelijks nieuwe regels naar de firewall worden gestuurd gebaseerd op afwijkende patronen.
– Web filtering waardoor automatisch bepaalde websites worden geblokkeerd.
– Monitoring van webverkeer waardoor de gebruikte applicaties zichtbaar worden. Denk hierbij aan WeTransfer of Dropbox waarmee eenvoudig bedrijfsinformatie met de buitenwereld gedeeld kan worden.
– Het beperken van diensten als WeTransfer of Dropbox behoort tot de mogelijkheden.

De ontwikkelingen met betrekking tot cyber security gaan erg snel, een belangrijk onderdeel bij de beveiliging is de firewall. Firewall oplossingen die tot voor kort alleen voor grote bedrijven betaalbaar waren, worden met gebruik van AI steeds betaalbaarder en komen hiermee binnen het bereik van het MKB.

De stap naar O365

Waarom overstappen naar Microsoft 365?

 Steeds meer bedrijven kiezen voor het werken in de cloud met Microsoft 365. Maar wat houdt het werken in de cloud nu precies in en welke voordelen biedt het? Door te migreren van een lokale e-mail- en fileserver naar Microsoft 365 verplaats je jouw digitale werkplek naar de cloud, zodat je altijd toegang hebt tot de zaken die voor jou belangrijk zijn.

Microsoft 365 wordt aangeboden in een abonnementsvorm. Met dit abonnement heeft de gebruiker altijd recht op de meest recente versie van toepassingen. Er wordt vaak gedacht dat dit alleen het standaard Officepakket betreft met onder andere de bekende applicaties als: Word, Excel, PowerPoint en Outlook. Maar het Microsoft 365 abonnement biedt  nog veel meer toepassingen. Zo zijn er toepassingen die helpen met het verhogen van de persoonlijke productiviteit (denk hierbij o.a. aan To-Do, OneNote en OneDrive) en er zijn toepassingen die helpen bij het samenwerken (denk hierbij o.a. aan Teams, SharePoint en Planner).

Het installeren en werkend krijgen van Microsoft 365 is pas een eerste stap! Microsoft 365 brengt namelijk een verandering teweeg in de werkprocessen van de medewerkers. Je moet keuzes maken omtrent informatie en veiligheid, en zorgen dat mensen de applicaties op een juiste manier gaan gebruiken.

Samson IT heeft niet alleen de technische kennis om zo’n traject succesvol te begeleiden. Wij helpen ook met de integratie van de nieuwe werkwijze binnen de organisatie.  

Neem voor meer informatie contact op via onderstaande kanalen.

 

Overstappen naar Microsoft 365?

Zoals hierboven beschreven heeft het overstappen naar Microsoft 365 veel voordelen. Als Microsoft Silver partner hebben wij de afgelopen periode al veel van onze klanten geadviseerd en gemigreerd naar een Microsoft 365 omgeving. Wij helpen je graag bij het inventariseren van jouw huidige ICT systemen, om na te gaan of de overstap naar Microsoft 365 ook voor jullie interessant kan zijn. 

Neem contact op via 088 – 616 16 16 of stuur een e-mail naar info@samson-it.nl

 

Kunnen mijn servers de deur uit bij een overstap naar Microsoft 365?

Microsoft 365 programma’s werken vanuit de Microsoft cloud. Een aantal specifieke softwarepakketten (denk hierbij aan boekhoud- , plannings- en tekenprogramma’s) kunnen niet worden opgenomen in de Microsoft cloud. Voor deze softwarepakketten hebben wij een cloud werkplekken oplossing. 

Slechte Wifi-verbinding? Samson IT gaat tot grote hoogte en regelt het!

Slechte Wifi-verbinding? Samson IT gaat tot grote hoogte en regelt het!

Samson IT hoogte

Samson IT heeft veel ervaring met het aanleggen van draadloze netwerken. Recentelijk hebben wij een nieuw en sterk verbeterd Wifi netwerk aangelegd bij drie vestigingen van Mountain Network, een bedrijf met verschillende klim- en bouldercentra verspreid over het land.

Op de verschillende locaties heeft onze systeembeheerder Michael het oude Wifi netwerk vervangen door nieuwe Ubiquiti Pro Acces Points, met deze acces points is het netwerk van Mountain Network weer helemaal van deze tijd. De bovenstaande foto was zijn uitzicht tijdens zoeken naar de beste plek voor het ophangen van een acces point, dit deed hij op 16 meter hoogte! Gelukkig heeft hij geen last van hoogtevrees! Na de montage van alle hardware en het testen van het netwerk, reed onze systeembeheerder weg bij weer een tevreden klant.

 

Wil je ook overal goede ontvangst op kantoor? Wij regelen het voor je! We zijn bereikbaar op 088-6161616, ook voor andere IT-gerelateerde vragen.
Overal op kantoor uitstekende wifi met Ubiquiti Pro Acces Points

Overal op kantoor uitstekende wifi met Ubiquiti Pro Acces Points

Ubiquiti acces point Wifi

Steeds meer bedrijven hebben de behoefte om flexibel te kunnen werken, een belangrijke voorwaarde voor flexibel werken is een stabiele en betrouwbare (draadloze) internetverbinding. De meest gemakkelijke manier om via het internet te kunnen werken is doormiddel van een draadloos Wifi netwerk. Uiteraard is het hierbij van belang om overal in jullie pand een goede dekking te realiseren, afhankelijk van de ruimte worden er één of meerdere access points opgehangen.

Samson IT voorziet jouw bedrijf graag van advies voor een passende oplossing. Voor het creëren van een betrouwbare en snelle Wifi omgeving maken wij gebruik van Ubiquiti-access points, dit zijn kwalitatief zeer goede producten met veel (remote) beheermogelijkheden:

Door het simultane dual-band signaal wordt zowel op 2,4 GHz als op 5 GHz uitgezonden.

 

Meerdere netwerken aan te maken, hierdoor is een apart netwerk mogelijk voor bezoekers met andere rechten

 

A

Snelheden op 5GHz mogelijk tot wel 1300 Mbit

 

Multicel: Al streamend door kantoor lopen zonder verbinding te verliezen

 

Wil je ook overal goede ontvangst? Wij regelen het voor je! We zijn bereikbaar op 088-6161616, ook voor andere IT-gerelateerde vragen.

Glasvezel in Europort

Glasvezel in Europort

Jongeneel Transport helemaal up & running in Europort

Glasvezel in de Europort is altijd een uitdaging. Vandaag hebben we dan eindelijk na bijna 6 maanden de nieuwe overslag locatie van Jongeneel Transport kunnen ontsluiten. Vanaf nu kan er met Xelion gebeld worden, de planning bijgewerkt op de centrale servers en chauffeurs kunnen rustig bijkomen en een film op internet kijken zonder zorgen over data verbruik van het 4G backup internet.

Jongens & meisjes veel plezier op jullie nieuwe locatie, hopelijk hoeven we niet vaak langs te komen voor storingen.