Bedrijfscontinuiteit:

Brand verwoest kantoor Lease Express

Lease Express

Iedereen heeft ze wel eens zien rijden, de scooters van LeaseExpress! De scooters van Lease Express rijden door heel Nederland en België en brengen voor veel restaurants warme maaltijden naar hun hongerige klanten. Bezorgscooters kunnen voor horecaondernemers een flinke zorg zijn. Er is vaak onderhoud nodig en mankementen doen zich altijd voor op het moment dat het net even niet goed uitkomt. Door de scooters van Lease Express te gebruiken is die zorg voor veel ondernemers verleden tijd. Lease Express neemt het volledige onderhoud van de scooters op zich, iedere twee maanden (of maximaal 3500 km) worden de scooters opgehaald voor een onderhoudsbeurt. Uiteraard wordt er direct een vervangende scooter geleverd die al een onderhoudsbeurt heeft gehad. Lease Express hanteert een no-nonsens instelling waarbij het leveren van betrouwbare bezorgscooters aan de klant het belangrijkste, zo niet het enige, is wat telt.

Situatie

Op 27 augustus 2017 ontstaat er een brand op het bedrijventerrein aan de Hooipolderweg in Den Hoorn, ook Lease Express was hier gevestigd. Zes minuten nadat de melding via 112 bij de meldkamer binnenkomt, wordt er door de brandweer opgeschaald naar een ‘zeer grote brand’. Eenheden uit de weide omtrek worden opgetrommeld om te helpen blussen. Met man en macht wordt er gewerkt om het vuur te bestrijden en de schade te beperken. Helaas heeft het harde werken van de brandweer niet mogen baten; de panden branden volledig af en er blijft niets over dan puin.

Actie

Iedereen kan zich wel voorstellen dat zo een grote brand één van de ergste nachtmerries is voor een ondernemer. Veel tijd om bij de pakken neer te zitten was er niet, er is een bedrijf te runnen dat zo snel mogelijk verder moet. De eerste stap is op zoek gaan naar een nieuwe locatie, die werd snel gevonden aan de Schieweg in Delft. Om de bedrijfsvoering voort te kunnen zetten is echter meer nodig. Zo was er op de nieuwe locatie nog geen werkende internetverbinding of telefoonlijn aanwezig. Hier was het de beurt aan Samson IT. In overleg met Jeroen Kempke van Lease Express heeft Samson IT binnen enkele uren na het eerste contact een snelle internetverbinding via een straalzender op het dak kunnen realiseren. Een welwillende buurman, reeds klant van Samson IT, werd bereid gevonden om zijn glasvezelverbinding tijdelijk te “delen” via deze straalzender.

Door headsets aan te sluiten op de laptops werd ook telefonie snel weer online gebracht via ons Xelion platform. Hiermee was Lease Express –digitaal gezien- weer volledig bereikbaar en operationeel! Dit alles kon op zeer korte termijn gerealiseerd worden.

Logo Lease Express

“Samson IT is praktisch en erg creatief in het bedenken van passende oplossingen. Bovenal vonden we het snelle handelen van Samson IT erg fijn. Hierdoor konden we ondanks de verschrikkelijke brand, de zaken snel weer oppakken. Samson IT begrijpt als geen ander wanneer er gepraat en vooral wanneer er gehandeld moet worden.”

Voorkom verlies van gegevens door cloudopslag

Bij de brand is ook helaas de meeste hardware van Lease Express verloren gegaan. De data opgeslagen op deze hardware zijn misschien nog wel belangrijker voor het voortzetten van de onderneming. Om te voorkomen dat met de brand ook alle bestanden verloren gaan is het noodzakelijk om de bestanden op te slaan in de cloud. Samen met een werkplek in de cloud kan er met een internetverbinding dan overal en altijd verder gewerkt worden. Er zijn veel verschillende manieren om in de cloud te werken. Het is daarom verstandig een goede IT-partner te hebben die u wegwijs maakt en helpt om altijd bij de data te kunnen.