Slechte geluidskwaliteit plantonics headset met Xelion

Plantronics Savi W440

Plantronics Savi W440

De afgelopen periode hebben wij veel vragen gehad over de gesprekskwaliteit met Plantronics headsets.

Met onderstaand stappenplan zijn de afgelopen weken praktijktesten uitgevoerd welke succesvol te noemen zijn. Na onderzoek is vast komen te staan dat de communicatie tussen Plantronics en Windows wat meer aandacht behoeft tijdens het installatieproces dan gecommuniceerd wordt in hun handleiding.

Stappenplan

Met onderstaand stappenplan verwijdert u de benodigde software, schoont u de computer van de eindgebruiker volledig op en herinstalleert u de software. Het verwijderen en herinstalleren van de benodigde Xelion software is een aanvullende stap om de omgeving volledig opgeschoond te krijgen en zeker te weten dat er op de laatste software standen gewerkt wordt. In de praktijk is namelijk gebleken dat veel pc’s niet voorzien zijn van de laatste softwarestanden.

  1. Verwijder de headset uit de pc en verwijder de Plantronics hub software
  2. Installeer CCleaner op de pc. Vink bij tabblad toepassingen java aan en laat zowel cleaner als register opschonen. Wanneer u gevraagd wordt een backup op te slaan kiest u JA
  3. De-installeer java volledig schakel hierna de pc volledig uit en start deze opnieuw op
  4. Installeer de nieuwste Plantronics hub software via http://www.plantronics.com/nl/product/plantronics-hub-desktop
  5. Sluit de dongel weer aan op een geschikte USB poort. (desktops => achterzijde, laptops + dock => aansluiten OP de laptop, niet op het dock. Sluit de dongel onder geen beding aan op USB-Splitters en vergelijkbare)
  6. Controleer de Plantronics hub software op updates en installeer deze
  7. Stel de Plantronics in als standaardapparaat bij geluidsinstellingen. Bij tabblad geavanceerd zet u de standaard indeling op 16 bits, 16000Hz (bandrecorderkwaliteit)
  8. Ga naar de webinterface van Xelion6 en download java opnieuw. (Maakt u geen gebruik van Microsoft Edge, maar gebruikt u internet explorer)
  9. Download de Xelion6 softphone via de webinterface van uw Xelion6

Mocht u na bovengenoemde stappen nog incidenten ervaren met uw telefoongesprekken willen wij u adviseren contact op te nemen met de Plantronics helpdesk via 08007526876 (gratis).