Dagelijks krijgen wij de vraag wat kan ik doen tegen ransomware. Trainen van medewerkers om de phishing e-mails te herkennen is er één van maar ook ervaren mensen trappen soms nog wel eens in de keurig opgestelde emails. Stel nu dat we de sites waar je naartoe gestuurd wordt in de fishing email op een grote lijst zouden zetten om elkaar te waarschuwen zodat anderen niet in dezelfde val lopen.

Technisch is dit eenvoudig te regelen door het telefoonboek van internet, ook wel bekend als de Domain Name Service (DNS), om te leiden via een server die de lijst met kwaadaardige domeinen kent en zorgt dat je de bestemming niet kunt vinden.

Cisco Umbrella biedt dit al enkele jaren voor de Enterprise wereld maar sinds kort is het ook betaalbaar geworden voor het MKB. Sinds mei van dit jaar hebben wij met positief resultaat proeven gedaan met het DNS filter van Titan HQ.

Zie voor meer info: https://www.webtitan.com

Naast phishing sites zijn er natuurlijk ook andere categorieën die niet op kantoor gebruikt hoeven te worden zoals sites over wapens, drugs, gokken. Ons TitanHQ platform heeft bijna 30 categorieën beschikbaar en kan indien noodzakelijk ook expliciet bepaalde domeinen weren.

Meer informatie in het volgende filmpje: https://youtu.be/s_c4nB0Rl_g