moderne werkplek

Altijd en overal veilig samenwerken

Met de moderne werkplek van Samson IT kan dit! De basis van onze moderne werkplek is Microsoft 365 waardoor al je apps en data in de Cloud staan. Zo kun je vanaf elke locatie en elk apparaat jouw gegevens benaderen en delen met collega’s.

Wat is een moderne werkplek?

Een moderne werkplek maakt het mogelijk om locatie onafhankelijk je werk te kunnen doen op een veilige manier. Jouw organisatie heeft één centrale omgeving in de cloud om alle bedrijfsdata te raadplegen, uiteraard met de bijbehorende rechtenstructuren. Verder worden de apparaten (PC’s en laptops) van iedereen op een centrale plek beheert waardoor de systemen altijd up-to-date zijn en dus veiliger.

Het grootste voordeel is dat jouw medewerkers met een moderne werkplek overal en altijd kunnen werken, mits zij een telefoon, laptop of computer beschikbaar hebben. Verder wordt een moderne werkplek volledig naar jouw wensen ingericht waardoor alle medewerkers productiever en flexibeler kunnen werken. Omdat een moderne werkplek bij Samson IT uitgerold wordt vanuit Microsoft 365 is het ook nog is makkelijker en efficiënter om samen te werken.

De voordelen van een moderne werkplek

Klaar om over te stappen?

Uiteraard komt er wel het een en ander bij kijken wanneer je volledig wilt overstappen naar een moderne werkplek, en dus de Cloud. Een standaard overstapplan hebben wij niet, aangezien iedereen een andere huidige situatie heeft. Maar een overstap zal altijd stapsgewijs uitgevoerd worden zodat er zo min mogelijk overlast is voor de gebruikers. En er staat altijd een medewerker van Samson IT beschikbaar om jullie te begeleiden en te ontzorgen.

Wil je weten wat een overstap voor jouw organisatie inhoud? Neem dan nu contact op zodat we de mogelijkheden kunnen bespreken.

Al je vragen beantwoord

Waaruit bestaat een moderne werkplek?

Voor het gebruik van een moderne werkplek is de Microsoft Office licentie het belangrijkste. Middels deze licentie krijg je toegang tot al je applicaties zoals Outlook, Word en Teams en kun je altijd en overal bij je bestanden.

Dé ultieme moderne werkplek is voor ieder bedrijf anders en daarom richten wij jouw Cloud-omgeving samen met jullie in. Elke functie en elke gebruiker heeft namelijk andere wensen en eisen. Maar de kern is dat je vanaf overal en altijd veilig kunt werken.

Hoe is mijn moderne werkplek beveiligd?

Een moderne werkplek wordt goed beveiligd met onder andere Managed EDR en er wordt gebruik gemaakt van de beveiligingsopties van Microsoft zoals Multi Factor Authentication (MFA). Lees hierover meer bij de back-up en security.

Maak je nog gebruik van een fysieke server?

Het kan zijn dat je nog applicaties op een fysieke server hebt draaien. Deze applicaties zijn niet via de Cloud benaderbaar, maar ook hier hebben wij een oplossing voor. Deze applicaties kunnen lokaal of op een server in de Cloud worden gehost en worden dan overal beschikbaar gemaakt via een remote verbinding. Zo kun je alsnog overstappen op een moderne werkplek voor het gehele bedrijf. 

Hoeveel kost een moderne werkplek?

De kosten van een moderne werkplek hangen sterk af van de wensen en eisen die eraan verbonden worden. De kosten die je in ieder geval per gebruiker zult hebben zijn die van de Microsoft Office 365 licentie. Hier zijn vele variabelen in mogelijk, maar meestal wordt er gewerkt met een Business Premium licentie die tussen de €20 en €25 per maand kost. Verder zullen er per gebruiker kosten bijkomen voor het monitoren en updaten van de apparaten en de beveiliging per account.

En uiteraard zal er ook tijd en geld geïnvesteerd moeten worden in de overstap naar een moderne werkplek. Indien je de overstap naar een moderne werkplek wilt maken stellen wij graag een op maat gemaakte offerte voor je op.

Klaar om over te stappen?

Laat ons je helpen!