Back-up en beveiliging

Hoe belangrijk is een back-up en goede beveiliging?

Je weet vast wel wat een back-up is, maar heb je dit ook goed geregeld voor je bedrijf? Je harde schijf kan crashen, er kan brand uitbreken, je kan per ongeluk bestanden verwijderen of er wordt ingebroken. In al deze gevallen zal je blij zijn als de back-up binnen afzienbare tijd wordt teruggezet zodat je bedrijfsprocessen niet in gevaar komen!

Verder hebben de onbeperkte mogelijkheden van het internet het werken in veel opzichten makkelijker gemaakt. Maar helaas brengt het ook gevaren met zich mee. DDOS-aanvallen, ransomware en phising zijn tegenwoordig onderwerpen van de dag. Het is extreem belangrijk om goede beveiligingssoftware te hebben, maar daarnaast is het ook van belang medewerkers te begeleiden in wat ze wel en niet kunnen doen op het internet. Anders kan het zomaar zijn dat ze per ongeluk ransomware binnen halen en het bedrijf plat leggen.

Cybercriminaliteit

Security is een essentieel aspect in de moderne digitale wereld, het is van cruciaal belang om gegevens te beschermen, cybercriminaliteit te voorkomen, privacy en bedrijfscontinuïteit te waarborgen en te voldoen aan de wettelijke vereisten.

De cybercriminaliteit wordt steeds geavanceerder, het is van cruciaal belang om daar de beste beveiliging tegenover te zetten. Hiervoor gebruiken wij een combinatie van hoogwaardige apparaten en software: Fortigate firewalls, Managed EDR en de Microsoft beveiligingsopties.

Mocht het toch gebeuren dat er data verloren gaat? Dan kun je rekenen op onze cloud back-up oplossing.

Hoe regelen wij de beveiliging en back-up?

Bij Samson IT hebben we verschillende, geavanceerde oplossingen om jouw bedrijfsdata te beschermen en te waarborgen. Welke manieren het beste passen bij jouw bedrijf is natuurlijk afhankelijk van verschillende factoren zoals de grootte van het bedrijf en de verschillende bedrijfsprocessen. Samson IT helpt je graag om die keuzes te maken en ervoor te zorgen dat je altijd verzekerd bent van een reservekopie van al je bedrijfsdata.

Fortigate Firewall

De firewall van Fortigate is een van de meest geavanceerde producten op de markt. De apparten hebben verschillende beveiligingsfuncties zoals: firewalling, VPN, IPS, antivirus, webfiltering en applicatiecontrole.

Het meest indrukwekkende is de slimme software waarmee bedreigingen worden gedetecteerd én voorkomen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van verschillende technologieën zoals machine learning en gedragsanalyse.

Managed EDR

Managed Endpoint Detection and Response (EDR) is een beveiligingsdienst die gericht is op het detecteren, reageren en beheren van bedreigingen op eindpunten, zoals computers, laptops en mobiele apparaten, binnen een netwerkomgeving.

EDR-oplossingen verzamelen voortdurend gegevens van endpoints, denk hierbij aan gebeurtenislogs, bestandsactiviteiten en netwerkverkeer. Deze gegevens worden geanalyseerd met behulp van geavanceerde analysemechanismen en machine learning-algoritmen om verdachte activiteiten en mogelijke bedreigingen te identificeren.

Door middel van realtime monitoring en geautomatiseerde responsmechanismen kan Managed EDR snel reageren op bedreigingen en indringers. Het kan verdachte processen blokkeren, geïnfecteerde bestanden isoleren, kwaadaardige activiteiten in quarantaine plaatsen en verdere schade beperken.

Microsoft beveilingsopties

Voor zakelijke gebruikers biedt Microsoft Azure een reeks geavanceerde beveiligingsoplossingen, zoals Azure Active Directory, waarmee identiteits- en toegangsbeheer wordt versterkt. Azure Security Center biedt continue beveiligingsmonitoring en detectie van bedreigingen in cloudomgevingen.

Verder bevat Microsoft 365 ingebouwde beveiligingsfuncties zoals geavanceerde bedreigingsbescherming, die helpt bij het detecteren en blokkeren van verdachte e-mails en bijlagen. Daarnaast biedt Microsoft 365 ook hulpmiddelen voor gegevensbescherming, zoals Data Loss Prevention, die helpt voorkomen dat gevoelige informatie per ongeluk wordt gelekt.

Twijfel je aan jouw beveiliging?

Wij helpen je graag om keuzes te maken wat het beste binnen jouw bedrijf past. Neem gerust een keer contact op zodat we de mogelijkheden kunnen bespreken.

Back-up op vaste momenten

Geautomatiseerde back-upschema’s zodat de gegevens op vooraf overeengekomen tijdstippen naar de beveiligde locaties wordt gekopieerd.

Veilige gegevens-
uitwisseling

Er wordt gebruik gemaakt van een versleutelingstechnologie om de gegevens tijdens de overdracht en opslag te beschermen. 

+

Minimale downtime

N-able back-up biedt verschillende herstelopties, dit zorgt voor minimale downtime en een snel herstel van gegevens en systemen. 

Monitoring

Via de monitoring- en rapportagefunctionaliteiten zijn wij direct op de hoogte bij mogelijke problemen. Zo hebben wij jouw back-up status altijd inzichtelijk.

Is jouw beveiliging en back-up al goed ingeregeld?

Laat het door ons checken!