Microsoft Copilot

de kracht van Microsoft Copilot

Microsoft Copilot is een digitale assistent (op basis van Artificial Intelligence) die is ontworpen om gebruikers te helpen met een reeks taken en activiteiten op hun apparaten. Dit nieuwe hulpje van Microsoft combineert daarvoor documenten in Word, Excel en PowerPoint, gegevens uit je agenda, e-mails in Outlook, chats in Teams en notities van vergaderingen in OneNote.

wat kan het voor mij betekenen?

Copilot is vergelijkbaar met ChatGPT en werkt met dezelfde technologie, alleen dan geïntegreerd in je Microsoft 365 omgeving. Dat maakt deze assistent nog krachtiger.

Copilot kan bijvoorbeeld op basis van de gegevens uit een spreadsheet en vergaderingsnotities voor jou een projectvoorstel schrijven. Met dit door AI gemaakte voorstel heb je binnen enkele minuten een concept om verder uit te werken. Het bespaart je dus veel tijd en laat je misschien bepaalde dingen zien die je zelf nooit bedacht had.

Copilot in Word

In Word bundelt Copilot de kracht van geavanceerde taalmodellen (LLM’s) met je bestaande Word-content, waardoor je in staat bent nieuwe content te genereren, bestaande content te herformuleren, tekst om te zetten in tabellen, en in real-time te communiceren met Copilot-functies om je te begeleiden bij het behouden van een continue stroom van ideeën en het verhogen van je productiviteit.

Copilot in powerpoint

Met Copilot in PowerPoint kun je een presentatie maken van een bestaand Word-document. Geef Copilot in PowerPoint de link naar je Word-document en het genereert dia’s, past lay-outs toe en kiest een thema voor je.

Verder kan je ook een presentatie laten opstellen door een omschrijving te geven of op basis van een bestaand template. 

Copilot in Outlook

Het fungeert als een virtuele schrijfassistent die suggesties, aanbevelingen en geautomatiseerde hulp biedt om e-mails effectiever op te stellen. Door gebruik te maken van natuurlijke taalverwerking en algoritmes voor machinaal leren analyseert Copilot de inhoud van je e-mails, geeft relevante suggesties en helpt met grammatica, stijl en opmaak. Gebruik Copilot om lange e-mailconversaties om te zetten in korte samenvattingen.

Copilot in Excel

Copilot in Excel biedt talloze voordelen, zoals de mogelijkheid om vragen te stellen over je dataset in natuurlijke taal in plaats van alleen formules. De tool kan correlaties onthullen, what-if scenario’s voorstellen en krachtige visualisaties maken op basis van je zoekopdrachten.

De integratie van Microsoft 365 Copilot met Excel biedt een schat aan voordelen voor financiële professionals, waaronder degenen die zich richten op financiële modellering en soortgelijke processen.

Wil jij geholpen worden door Copilot?

Laat het ons weten!