Opknappen serverkast

Opknappen serverkast

Regelmatig krijgen wij het verzoek om een serverkast te herstructureren, een dankbaar klusje met zichtbaar resultaat! Naast dat het er goed uitziet, wordt ook het onderhoud en het verhelpen van storingen een stuk gemakkelijker.

Is jouw serverkast ook toe aan een professionele metamorfose? Neem contact op met ons voor de mogelijkheden.

Zie hieronder wat voor ongelofelijke verbetering het herstructureren kan opleveren:

Xelion blijft verbeteren

Xelion blijft verbeteren

Xelion blijft investeren in hun product om het gebruik en de functionaliteiten te optimaliseren. De volgende onderwerpen willen wij graag uitlichten:

>> Xelion 8 is aangekondigd en wordt in de loop van dit jaar gelanceerd. Het goede van Xelion 7 blijft behouden, daarnaast worden enkele interessante aspecten toegevoegd. Een greep uit de verbeteringen: een moderne aantrekkelijke user interface, een geheel nieuw ontwikkelde Windows Phone, samenwerking-tools voor thuiswerkers, videobellen en naadloze integratie met Microsoft Teams. Er is een plugin gemaakt waarmee gesprekken kunnen worden gestart via Xelion, wanneer een gebruiker een meeting heeft via Microsoft Teams wordt de in gesprek status ook getoond in Xelion. Wij houden jullie op de hoogte!

>> Rapportages zijn in Xelion 8 direct beschikbaar vanuit de softphone.

>> Het is sinds kort mogelijk om je Microsoft 365 inlog te koppelen aan Xelion, het is hierbij wel vereist dat jullie een Azure-omgeving gebruiken. Deze koppeling brengt een aantal voordelen met zich mee, bijvoorbeeld als een gebruiker niet in het bedrijfsnetwerk zit dat hij/zij dan moet inloggen met MFA (Multi-Factor Authenticatie).

>> Samson IT heeft in samenwerking met Xelion al diverse integraties ontwikkeld (zie hier).

Datalekken ontdekt door onze collega Jelle

Wij blijven ons verbazen over het veiligheidsbesef en basale “digitale hygiëne” die vaak niet aanwezig is bij bedrijven.

Jelle maakt overdag de mooiste code voor Samson IT; in de avonduren maakt hij er als grey-hat-hacker [https://veiliginternetten.nl/themes/situatie/wat-het-verschil-tussen-een-white-hat-en-een-black/] een sport van om -gewoon via publiek op internet toegankelijke informatie- toegang te krijgen tot systemen en bedrijven die zich er niet van bewust zijn dat zij de digitale voordeur wagenwijd open hebben staan.

De resultaten zijn schokkend. Voor ons weer een wijze les; menselijk handelen is een enorm risico voor ieder bedrijf! Lees het hele verhaal hier.

Xelion en Teams integratie

Xelion en Teams integratie

Word je ook zo vaak gestoord via de telefoon terwijl je in een Teams meeting zit? Of dat je aan het bellen bent via Xelion en een collega start een videogesprek in Teams met je op?
Enorm vervelend en een veelgehoorde klacht sinds we door Corona voornamelijk thuis werken!

Binnen Samson IT liepen we ook tegen dit probleem aan. Liepen! Het zorgde voor zoveel ergernis dat onze softwareafdeling een integratie heeft ontwikkeld die dit probleem oplost. Wij werken sinds begin december met de koppeling tussen Teams en Xelion en kunnen gemakkelijk gesprekken voeren zonder dat we gestoord worden.

Wat doet de koppeling tussen Xelion en Teams?
– Xelion-status verandert naar “niet storen” als je een Teams meeting hebt.
– Teams-status verandert naar “niet storen” als je via Xelion belt.

Je gesprekken in Teams en Xelion worden opgeslagen in een “belgeschiedenis” kalender in Outlook; ideaal om later terug te kijken met we je ook alweer wanneer gebeld hebt!

Benieuwd naar welke integraties Samson IT nog meer heeft ontwikkeld? Kijk dan snel op onze vernieuwde website.

Nieuw: enterprise beveiliging nu beschikbaar voor het MKB

Endpoint Detection and Reponse (EDR) is onze “next level” AntiVirus beveiliging. En meer. Het is gebouwd met technologie die met behulp van artificiële intelligentie (AI) en machine learning continu monitort en reageert om cyber bedreigingen te voorkomen, te detecteren en hierop te reageren. Meer info? Zie dit filmpje voor een korte uitleg (2 minuten) of dit filmpje voor een uitgebreidere uitleg (volledige demo in 10 minuten).

Behalve een nog betere beveiliging tegen virussen is het ook een effectieve beveiliging tegen Cryptolockers / Ransomware; een vorm van malware met soms desastreuze gevolgen die wij helaas steeds vaker in de praktijk tegenkomen. Niet alleen bij “hoge bomen” als de Universiteit van Maastricht , maar ook “gewoon” bij het MKB.

Wij hebben veiligheid bovenaan onze prioriteitenlijst staan; daarom vinden wij dat iedere (Windows) server hier gebruik van zou moeten maken. Wij zijn ervan overtuigd dat deze extra beveiliging zijn geld dubbel en dwars waard is.

Phishing alert November 2019

#1 Office 365 phishing aanval (Q4 2019)

De afgelopen weken zien wij een verhoogde activiteit van geraffineerde phishing aanvallen welke door kwaadwillende namens Microsoft worden verstuurd. In een aantal gevallen was de aanval succesvol en zijn er namens het doelwit mails verstuurd naar bijvoorbeeld opdrachtgevers en leveranciers om betalingen te verrichten. 

Tevens bestaat het risico dat gegevens van servers worden gedownload waarbij een datalek veroorzaakt kan worden. Als dit gebeurd moet er (in het kader van de AVG wetgeving) melding worden gemaakt bij Autoriteit Persoonsgegevens.

Hoe gaat de aanval in z’n werk ?

  1. Medewerkers van de organistatie krijgen een email met een link naar een Office 365 link die met hun gedeeld is. Deze link is niet van echt te onderscheiden aangezien dit een geldige OneDrive link is (soms zelfs van een collega die al gehackt is)
  2. Persoon klikt op link en komt op pagina die lijkt op Office 365. Daar wordt gevraagd om in te loggen
  3. Aangezien dit een nep pagina is worden de ingevoerde gegevens opgeslagen (je bent nu gephisd)
  4. Enkele dagen later gebruiken de hackers bovenstaande gebruikersgegevens om alle andere collega’s een email te sturen uit bovenstaand account
  5. Tevens proberen ze op alle manieren in te loggen (VPN, OneDrive, Sharepoint, etc.) om zo veel mogelijk informatie buit te maken van de organistatie

 

Hoe voorkom ik dit ?

Het is niet te voorkomen dat deze emails verspreidt worden. De vuistregel is: verwacht je geen link van iemand open hem dan niet!

Denk 3 keer na voordat je een wachtwoord invult. Alleen als de URL begint https://login.microsoftonline.com is dit te vertrouwen.

 

 

Wat te doen als ik toch de link heb aangeklikt?

Neem zo snel mogelijk contact met Samson IT support op zodat wij een actieplan in werking kunnen stellen om mogelijke schade te berperken.