De stap naar O365

De trend

Laten we er niet omheen draaien, aan alle kanten kom je melding tegen met stap nu over op Office 365 en ga werken in de cloud. Ook wij krijgen de vraag regelmatig. De afgelopen maanden zijn wij ook druk met vele klanten om hier stappen in te maken. Veel van onze huidige klanten hebben nog Microsoft Small Business Servers (SBS server) en lopen met het vraagstuk

“Moeten we nu nieuwe hardware kopen of naar de cloud?”

Wat is O365?

O365 is een verzamelnaam van Microsoft voor veel diensten die zij vanuit de cloud aanbieden. Vroeger kocht je Microsoft licenties en installeerde die op je PC, nu worden applicaties steeds meer als een service aangeboden met recht op upgrade naar nieuwe versies. Word en Excel installeer je vaak nog gewoon op de PC maar na Exchange (outlook online) wordt het nu ook steeds makkelijker om Word en Excel online te gebruiken.

Voordelen

Groot voordeel is dat je makkelijk op en af kunt schalen met het aantal gebruikers. Heb je even wat minder medewerkers dan kunnen we eenvoudig het aantal licenties verlagen. Heb je er wat meer dan verhogen we per maand het aantal licenties.

Thuis of onderweg werken wordt eenvoudiger en doordat de Exchange oplossing in de cloud staat daalt de afhankelijkheid van het centrale kantoor.

Off-site backups worden kleiner aangezien email vaak een groot deel van de opslag betreft die ook nog veel veranderd.

Nadelen

Door het gebruik van cloud diensten wordt het belang van een goede internet verbinding groter, even geen internet betekend dat er op kantoor niet doorgewerkt kan worden. Optie is dan wel om mensen thuis verder te laten werken.

 

Iets voor mij ?

De eerste stap die nu vaak plaats vindt is uitfaseren van de email server op kantoor en overstappen naar Exchange Online. Hierdoor kunnen we op kantoor minder zware hardware neerzetten of even door met de oudere hardware op kantoor mits daar nog hardware support op zit.

Kan ik dan al mijn servers de deur uit doen met O365?

De volgende stap is wat te doen met de speciale software. Denk aan je boekhoud pakket of dat ene tekenprogramma, plannings pakket waar belangrijke werkprocessen mee geborrd zijn.

Deze kunnen niet in O365 worden ondergebracht maar wel op Cloud werkplekken.

Slechte Wifi-verbinding? Samson IT gaat tot grote hoogte en regelt het!

Slechte Wifi-verbinding? Samson IT gaat tot grote hoogte en regelt het!

Samson IT hoogte

Samson IT heeft veel ervaring met het aanleggen van draadloze netwerken. Recentelijk hebben wij een nieuw en sterk verbeterd Wifi netwerk aangelegd bij drie vestigingen van Mountain Network, een bedrijf met verschillende klim- en bouldercentra verspreid over het land.

Op de verschillende locaties heeft onze systeembeheerder Michael het oude Wifi netwerk vervangen door nieuwe Ubiquiti Pro Acces Points, met deze acces points is het netwerk van Mountain Network weer helemaal van deze tijd. De bovenstaande foto was zijn uitzicht tijdens zoeken naar de beste plek voor het ophangen van een acces point, dit deed hij op 16 meter hoogte! Gelukkig heeft hij geen last van hoogtevrees! Na de montage van alle hardware en het testen van het netwerk, reed onze systeembeheerder weg bij weer een tevreden klant.

 

Wil je ook overal goede ontvangst op kantoor? Wij regelen het voor je! We zijn bereikbaar op 088-6161616, ook voor andere IT-gerelateerde vragen.
Overal op kantoor uitstekende wifi met Ubiquiti Pro Acces Points

Overal op kantoor uitstekende wifi met Ubiquiti Pro Acces Points

Ubiquiti acces point Wifi

Steeds meer bedrijven hebben de behoefte om flexibel te kunnen werken, een belangrijke voorwaarde voor flexibel werken is een stabiele en betrouwbare (draadloze) internetverbinding. De meest gemakkelijke manier om via het internet te kunnen werken is doormiddel van een draadloos Wifi netwerk. Uiteraard is het hierbij van belang om overal in jullie pand een goede dekking te realiseren, afhankelijk van de ruimte worden er één of meerdere access points opgehangen.

Samson IT voorziet jouw bedrijf graag van advies voor een passende oplossing. Voor het creëren van een betrouwbare en snelle Wifi omgeving maken wij gebruik van Ubiquiti-access points, dit zijn kwalitatief zeer goede producten met veel (remote) beheermogelijkheden:

Door het simultane dual-band signaal wordt zowel op 2,4 GHz als op 5 GHz uitgezonden.

 

Meerdere netwerken aan te maken, hierdoor is een apart netwerk mogelijk voor bezoekers met andere rechten

 

A

Snelheden op 5GHz mogelijk tot wel 1300 Mbit

 

Multicel: Al streamend door kantoor lopen zonder verbinding te verliezen

 

Wil je ook overal goede ontvangst? Wij regelen het voor je! We zijn bereikbaar op 088-6161616, ook voor andere IT-gerelateerde vragen.

Uitleg Xelion statussen

Uitleg Xelion statussen

Hoe zit dat ook alweer, de verschillende statussen in Xelion?

Regelmatig krijgen wij vragen van gebruikers hoe het nu precies zit met al die statussen. Xelion heeft er een hele boel, ze hebben vooral te maken met je Presence icoon maar doen ook verschillende acties als je gebeld wordt.

Hierbij een korte uitleg hoe het ook alweer zit. In onderstaand overzicht de verschillende statussen en wat het precies inhoudt:

Inlogstatus: deze status past je beschikbaarheid aan, aan de hand van of je wel of niet bent ingelogd in de softphone  

Beschikbaar: hiermee geef je aan dat je beschikbaar bent

Niet beschikbaar: hiermee geef je aan dat je niet beschikbaar bent

Niet storen: hiermee geef je aan dat je niet gestoord wilt worden

Afspraak: hiermee geef je aan dat je een afspraak hebt

Kort afwezig: hiermee geef je aan dat je kort afwezig bent

Lang afwezig: hiermee geef je aan dat je lang afwezig bent

In onderstaande tabel staat weergegeven wanneer telefoon overgaat en wanneer juist niet.

VanMoof kortingsactie juni 2017

VanMoof kortingsactie juni 2017

Wij krijgen vaak de vraag of we dan ook korting krijgen voor de aanschaf en morgen kunnen we zeggen

JA!

Deze week komt de nieuwe VanMoof Electrified S 2017 uit. De eerste 180 zijn nu binnen en willen zo snel mogelijk naar een nieuwe eigenaar.

En jij kunt een van de gelukkige zijn!

Ga Dinsdag 13 juni vanaf 9:00u naar deze website
om te bestellen

Actie wordt aangeboden door VanMoof en is geldig vanaf Dinsdag 13 juni 2017 vanaf 9:01uur.
Korting is geldig voor de eerste 180 verkochte fietsen, wees er dus snel bij!
Op=Op

Glasvezel in Europort

Glasvezel in Europort

Jongeneel Transport helemaal up & running in Europort

Glasvezel in de Europort is altijd een uitdaging. Vandaag hebben we dan eindelijk na bijna 6 maanden de nieuwe overslag locatie van Jongeneel Transport kunnen ontsluiten. Vanaf nu kan er met Xelion gebeld worden, de planning bijgewerkt op de centrale servers en chauffeurs kunnen rustig bijkomen en een film op internet kijken zonder zorgen over data verbruik van het 4G backup internet.

Jongens & meisjes veel plezier op jullie nieuwe locatie, hopelijk hoeven we niet vaak langs te komen voor storingen.